KONTAKT do działu żywienia: tel. tel. (18) 26 760 60 do 68 | wew. 353
O stołówceCennikJadłospis

W Stołówce – budynek Administracji, prowadzona jest sprzedaż śniadań, obiadów, dań barowych oraz kolacji dla wszystkich zainteresowanych.

  • Dania barowe można kupić bezpośrednio w okienku w stołówce w godzinach od 9:00 – 16:00
  • Śniadania, obiady, kolacje można zamówić u Pani dietetyczki w pokoju obok wejścia do stołówki w dni powszednie w godzinach od 7:00 – 11:00
  • Obiady domowe 2-daniowe – na stołówce szpitalnej wydawane są od godziny 12:30 – 15:30
    Prosimy o zamówienie obiadu do godz. 11:00 w danym dniu tel. wew. 353

Godziny wydawania posiłków w stołówce Instytutu

Śniadanie – 8:00 – 10:00

Obiad:

  • od poniedziałku do piątku – 12:30 – 15:30
  • w soboty, niedziele i święta – 12:30 – 14:00

Dania barowe – 9:00 – 16:00

 


Cennik
(obowiązuje od 11.04.2022 r.)

Wyżywienie pełnopłatne, np. opiekunów przebywających w oddziale klinicznym

  • śniadanie 10,00 zł
  • obiad bez deseru 22,00 zł
  • obiad z deserem 27,00 zł
  • kolacja 10,00 zł

Obiady dla pracowników, emerytów i rencistów Oddziału Terenowego Instytutu w Rabce-Zdroju i osób oddelegowanych na specjalizacje

  • bez deseru – abonamentowy (wykupiony co najmniej na 3 kolejne dni) 15,00 zł
  • z deserem – abonamentowy (wykupiony co najmniej na 3 kolejne dni) 20,00 zł
  • bez deseru 18,00 zł  
  • z deserem 23,00 zł

Obiady rodzinne

  • bez deseru – abonamentowy (wykupiony co najmniej na 3 kolejne dni) 16,00 zł
  • z deserem – abonamentowy (wykupiony co najmniej na 3 kolejne dni) 22,00 zł
  • bez deseru 19,00 zł 
  • z deserem 24,00 zł

Obiady dla uczestników szkoleń, osób oddelegowanych wykonujących prace w Oddziale Terenowym Instytutu

  • Obiad bez deseru 22,00 zł
  • Obiad z deserem 27,00 zł

*przy zakupie dania barowego i obiadu na wynos, doliczany jest koszt za pojemnik 0,50 zł


Cennik ciast domowych
 
Nazwa ciastaporcjaforemka (15 porcji)
Babka ucierana4,00 zł60,00 zł
Biszkopt z masą owocową i galaretką4,00 zł60,00 zł
Biszkoptowo tłuszczowy z owocami4,00 zł50,00 zł
Ciasteczka serowe z owocami6,00 zł5 szt.
Ciasto kajmakowe6,00 zł80,00 zł
Ciasto na niby4,00 zł50,00 zł
Ciasto szwarcwaldzkie6,00 zł80,00 zł
Cytrynowiec4,00 zł60,00 zł
Cytrynowiec z bitą śmietaną6,00 zł80,00 zł
Drożdżowiec z owocami4,00 zł60,00 zł
Drożdżówki4,00 zł45,00 zł
Fale Dunaju5,00 zł75,00 zł
Jogurtowiec6,00 zł80,00 zł
Kremówka5,00 zł75,00 zł
Kruche z owocami5,00 zł75,00 zł
Lodowiec6,00 zł80,00 zł
Murzynek4,00 zł60,00 zł
Placek czeski6,00 zł80,00 zł
Pleśniaczek z owocami6,00 zł80,00 zł
Ptasie mleczko Marysi4,00 zł60,00 zł
Rogaliki krucho-drożdżowe6,00 zł5 szt.
Rolada z masą owocową6,00 zł80,00 zł
Sernik z brzoskwiniami7,00 zł100,00 zł
Sernik z rodzynkami7,00 zł100,00 zł
Szarlotka5,00 zł75,00 zł
Szarlotka z kokosem5,00 zł75,00 zł
3 Bit7,00 zł100,00 zł
Zebra4,00 zł50,00 zł
Pychotka7,00 zł90,00 zł
Metrowiec5,00 zł75,00 zł
Makowiec japoński6,00 zł80,00 zł
Strucla makowa6,00 zł80,00 zł
Sernik Marysi7,00 zł90,00 zł
Cennik obowiązuje od 11 kwietnia 2022 r.
Cennik dań barowych
DanieCena
Zupa (400 ml)6,00 zł
Zestaw surówek (100 g)8,00 zł
Pierogi z serem (10 szt.)15,00 zł
Pierogi z mięsem (10 szt.)15,00 zł
Pierogi ruskie (10 szt.)12,00 zł
Pierogi leniwe (20 szt.)10,00 zł
Naleśniki z serem (2 szt.)13,00 zł
Krokiety ze szpinakiem (2 szt.)15,00 zł
Krokiety z mięsem (2 szt.)15,00 zł
Knedle z owocami (10 szt.)15,00 zł
Kiełbasa z cebulką (100 g)8,00 zł
Gulasz (400 ml) + pieczywo15,00 zł
Gołąbki, pierogi, knedle, krokiety, naleśniki ½ porcji9,00 zł
Gołąbki ( 2 szt.)15,00 zł
Frytki (250 g )+ ketchup10,00 zł
Frytki (150 g )+ ketchup8,00 zł
Flaczki (400 ml)12,00 zł
Fasolka po bretońsku (400 ml)
10,00 zł
Chleb (50 g)0,60 zł
Bigos (400 ml)13,00 zł
Cennik obowiązuje od 11 kwietnia 2022 r.
*przy zakupie dania barowego i obiadu na wynos, doliczany jest koszt za pojemnik 0,50 zł
Cennik napojów
NazwaCena
Kompot4,00 zł
Herbata4,00 zł
Herbata z cytryną5,00 zł
Kawa parzona/rozpuszczalna6,00 zł
Kawa parzona/rozpuszczalna z mlekiem6,00 zł
Sok z rurką (200 ml)5,00 zł
Sok Pysio (300 ml)5,00 zł

JADŁOSPIS 11-20.03.2024 r. (PDF)

11.03.
poniedziałek
12.03.
wtorek
13.03.
środa
14.03.
czwartek
15.03.
piątek
Barszcz czerwony z ziemniakami,

racuchy drożdżowe z jabłkami, sałatka owocowa, kompot.

Sernik na kruchym cieście.

Zupa selerowa z jaglanką,

filet w omlecie, ziemniaki, marchew z brzoskwinią, brokuł gotowany, kompot.

Rolada z masą owocową.

Zupa fasolowa z ziemniakami,

pulpet w sosie pieczarkowym, kasza jęczmienna, buraczki zasmażane, pekińska z sosem winegret, kompot.

Drożdżowiec z brzoskwinią.

Zupa koperkowa z ryżem,

kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, pomidor z cebulką, kompot.

Rogaliki krucho-drożdżowe.

Krupnik z jarzynką,

ryba w sosie porowym, ziemniaki, ćwikła z jabłkiem, sałata z sosem czosnkowym, kompot.

Murzynek.

Alergeny: 1,3,7,9 Alergeny: 1,3,7,9 Alergeny: 1,3,7,9 Alergeny: 1,3,7,9 Alergeny: 1,3,4,7,9
16.03.
sobota
17.03.
niedziela
18.03.
poniedziałek
19.03.
wtorek
20.03.
środa
Zupa Solferino z łazankami,

udko opiekane, ziemniaki,
surówka zdrowotna, marchew oprószana groszkiem, kompot.

Babka ucierana.

Rosół z makaronem,

sztuka mięsa w sosie chrzanowym, ziemniaki,
mini marchew z imbirem, pekińska z papryką, kompot.

Szarlotka.

Zupa pieczarkowa  z ziemniakami,

spaghetti mięsno-serowe z suszonymi pomidorami,
surówka wiosenna, kompot.

Placek czeski.

Zupa kalafiorowa z łazankami,

filet w sosie meksykańskim,
ziemniaki, mizeria, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem i cebulą, kompot.

Ciasteczka serowe.

Zupa jarzynowa z ziemniakami,

naleśniki z serem, sos owocowy, winogrona, kompot.

Makowiec drożdżowy.

Alergeny: 1,3,7,8,9 Alergeny: 1,3,7,9 Alergeny: 1,3,7,8,9 Alergeny: 1,3,7,9 Alergeny: 1,3,7,8,9

Śniadania i kolacje składają się z:

  • herbata czarna,
  • pieczywo mieszane,
  • masło extra,
  • 2 dodatki białkowe (np. szynka, ser, jajko, ryba),
  • warzywo/sałatka lub owoc,
  • kakao/kawa zbożowa lub zupa mleczna.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

Załącznik nr 1. do jadłospisu

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, pod każdym daniem w jadłospisie podane są numery występujących alergenów, które można odczytać z legendy poniżej.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki