W Stołówce – budynek Administracji, prowadzona jest sprzedaż śniadań, obiadów, dań barowych oraz kolacji dla wszystkich zainteresowanych.
- Dania barowe można kupić bezpośrednio w okienku w stołówce w godzinach od 9:00 – 16:00
- Śniadania, obiady, kolacje można zamówić u Pani dietetyczki w pokoju obok wejścia do stołówki w dni powszednie w godzinach od 7:00 – 11:00
- Obiady domowe 2-daniowe – na stołówce szpitalnej wydawane są od godziny 12:30 – 15:30
Prosimy o zamówienie obiadu do godz. 11:00 w danym dniu tel. wew. 353
Godziny wydawania posiłków w stołówce Instytutu
Śniadanie – 8:00 – 10:00
Obiad:
- od poniedziałku do piątku – 12:30 – 15:30
- w soboty, niedziele i święta – 12:30 – 14:00
Dania barowe – 9:00 – 16:00
Cennik
(obowiązuje od 11.04.2022 r.)
Wyżywienie pełnopłatne, np. opiekunów przebywających w oddziale klinicznym
- śniadanie 10,00 zł
- obiad bez deseru 22,00 zł
- obiad z deserem 27,00 zł
- kolacja 10,00 zł
Obiady dla pracowników, emerytów i rencistów Oddziału Terenowego Instytutu w Rabce-Zdroju i osób oddelegowanych na specjalizacje
- bez deseru – abonamentowy (wykupiony co najmniej na 3 kolejne dni) 15,00 zł
- z deserem – abonamentowy (wykupiony co najmniej na 3 kolejne dni) 20,00 zł
- bez deseru 18,00 zł
- z deserem 23,00 zł
Obiady rodzinne
- bez deseru – abonamentowy (wykupiony co najmniej na 3 kolejne dni) 16,00 zł
- z deserem – abonamentowy (wykupiony co najmniej na 3 kolejne dni) 22,00 zł
- bez deseru 19,00 zł
- z deserem 24,00 zł
Obiady dla uczestników szkoleń, osób oddelegowanych wykonujących prace w Oddziale Terenowym Instytutu
- Obiad bez deseru 22,00 zł
- Obiad z deserem 27,00 zł
*przy zakupie dania barowego i obiadu na wynos, doliczany jest koszt za pojemnik 0,50 zł
JADŁOSPIS 11-20.03.2024 r. (PDF)
11.03. poniedziałek |
12.03. wtorek |
13.03. środa |
14.03. czwartek |
15.03. piątek |
Barszcz czerwony z ziemniakami,
racuchy drożdżowe z jabłkami, sałatka owocowa, kompot. Sernik na kruchym cieście. |
Zupa selerowa z jaglanką,
filet w omlecie, ziemniaki, marchew z brzoskwinią, brokuł gotowany, kompot. Rolada z masą owocową. |
Zupa fasolowa z ziemniakami,
pulpet w sosie pieczarkowym, kasza jęczmienna, buraczki zasmażane, pekińska z sosem winegret, kompot. Drożdżowiec z brzoskwinią. |
Zupa koperkowa z ryżem,
kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, pomidor z cebulką, kompot. Rogaliki krucho-drożdżowe. |
Krupnik z jarzynką,
ryba w sosie porowym, ziemniaki, ćwikła z jabłkiem, sałata z sosem czosnkowym, kompot. Murzynek. |
Alergeny: 1,3,7,9 | Alergeny: 1,3,7,9 | Alergeny: 1,3,7,9 | Alergeny: 1,3,7,9 | Alergeny: 1,3,4,7,9 |
16.03. sobota |
17.03. niedziela |
18.03. poniedziałek |
19.03. wtorek |
20.03. środa |
Zupa Solferino z łazankami,
udko opiekane, ziemniaki, Babka ucierana. |
Rosół z makaronem,
sztuka mięsa w sosie chrzanowym, ziemniaki, Szarlotka. |
Zupa pieczarkowa z ziemniakami,
spaghetti mięsno-serowe z suszonymi pomidorami, Placek czeski. |
Zupa kalafiorowa z łazankami,
filet w sosie meksykańskim, Ciasteczka serowe. |
Zupa jarzynowa z ziemniakami,
naleśniki z serem, sos owocowy, winogrona, kompot. Makowiec drożdżowy. |
Alergeny: 1,3,7,8,9 | Alergeny: 1,3,7,9 | Alergeny: 1,3,7,8,9 | Alergeny: 1,3,7,9 | Alergeny: 1,3,7,8,9 |
Śniadania i kolacje składają się z:
- herbata czarna,
- pieczywo mieszane,
- masło extra,
- 2 dodatki białkowe (np. szynka, ser, jajko, ryba),
- warzywo/sałatka lub owoc,
- kakao/kawa zbożowa lub zupa mleczna.