W Stołówce – budynek Administracji, prowadzona jest sprzedaż śniadań, obiadów, dań barowych oraz kolacji dla wszystkich zainteresowanych.
- Dania barowe można kupić bezpośrednio w okienku w stołówce w godzinach od 9:00 – 16:00
- Śniadania, obiady, kolacje można zamówić u Pani dietetyczki w pokoju obok wejścia do stołówki w dni powszednie w godzinach od 7:00 – 11:00
- Obiady domowe 2-daniowe – na stołówce szpitalnej wydawane są od godziny 12:30 – 15:30
Prosimy o zamówienie obiadu do godz. 11:00 w danym dniu tel. wew. 353
Godziny wydawania posiłków w stołówce Instytutu
Śniadanie – 8:00 – 10:00
Obiad:
- od poniedziałku do piątku – 12:30 – 15:30
- w soboty, niedziele i święta – 12:30 – 14:00
Dania barowe – 9:00 – 16:00
Cennik
(obowiązuje od 11.04.2022 r.)
Wyżywienie pełnopłatne, np. opiekunów przebywających w oddziale klinicznym
- śniadanie 10,00 zł
- obiad bez deseru 22,00 zł
- obiad z deserem 27,00 zł
- kolacja 10,00 zł
Obiady dla pracowników, emerytów i rencistów Oddziału Terenowego Instytutu w Rabce-Zdroju i osób oddelegowanych na specjalizacje
- bez deseru – abonamentowy (wykupiony co najmniej na 3 kolejne dni) 15,00 zł
- z deserem – abonamentowy (wykupiony co najmniej na 3 kolejne dni) 20,00 zł
- bez deseru 18,00 zł
- z deserem 23,00 zł
Obiady rodzinne
- bez deseru – abonamentowy (wykupiony co najmniej na 3 kolejne dni) 16,00 zł
- z deserem – abonamentowy (wykupiony co najmniej na 3 kolejne dni) 22,00 zł
- bez deseru 19,00 zł
- z deserem 24,00 zł
Obiady dla uczestników szkoleń, osób oddelegowanych wykonujących prace w Oddziale Terenowym Instytutu
- Obiad bez deseru 22,00 zł
- Obiad z deserem 27,00 zł
*przy zakupie dania barowego i obiadu na wynos, doliczany jest koszt za pojemnik 0,50 zł
Jadłospis – obiady JADŁOSPIS (PDF)
1.12.23 piątek |
2.12.23 sobota |
3.12.23 niedziela |
4.12.23 poniedziałek |
5.12.23 wtorek |
Zupa z soczewicy z ziemniakami,
naleśniki z serem, sos jagodowy, jabłko tarte z ananasem, winogrona, kompot, szarlotka |
Ogórkowa z ryżem,
filet w sosie paprykowym, ziemniaki, fasolka szparagowa z bułką i masłem, pomidor ze szczypiorkiem, kompot, murzynek |
Solferino z ziemniakami,
zraz w sosie chrzanowym, kasza, brokuł z masłem, papryka konserwowa, kompot, drożdżowiec z gruszką |
Barszcz ukraiński z fasolą i ziemniakami,
leczo z cukinią i filetem z indyka, makaron, seler z jabłkiem i brzoskwinią, kompot, makowiec japoński |
Jarzynowa krem,
filet panierowany, ziemniaki, marchewka oprószana z groszkiem, sałata ze śmietaną, kompot, kremówka |
Alergeny:1,3,6,7,9 | Alergeny:1,3,7,9 | Alergeny:1,3,7,9 | Alergeny:1,3,6,7,8,9 | Alergeny:1,3,7,9 |
6.12.23 środa |
7.12.23 czwartek |
8.12.23 piątek |
9.12.23 sobota |
10.12.23 niedziela |
Krupnik
z ziemniakami, łazanki z mięsem i kapustą, sos pomidorowy, pomidor z cebulką, kompot, |
Selerowa z kaszą jaglaną,
schab duszony ze śliwkami, ziemniaki, surówka grillowa, mini marchewka z imbirem, kompot, kruche z gruszką |
Żurek z ziemniakami,
ryba w omlecie, ryż, kapusta czerwona duszona, mizeria, kompot, kremówka |
Pieczarkowa z łazankami,
pulpet w sosie dyniowym, ziemniaki, surówka zdrowotna na sałacie zielonej, kompot, babka ucierana |
Rosół z makaronem,
udko w sosie słodko kwaśnym, ziemniaki, fasolka szparagowa, ogórek konserwowy, kompot, drożdżowiec z brzoskwinią |
Alergeny:1,3,7,9 | Alergeny:1,3,7,9 | Alergeny:1,3,4,7,9 | Alergeny:1,3,7,9 | Alergeny:1,3,7,9 |
Śniadania i kolacje składają się z:
- herbata czarna,
- pieczywo mieszane,
- masło extra,
- 2 dodatki białkowe (np. szynka, ser, jajko, ryba),
- warzywo/sałatka lub owoc,
- kakao/kawa zbożowa lub zupa mleczna.