W Stołówce – budynek Administracji, prowadzona jest sprzedaż śniadań, obiadów, dań barowych oraz kolacji dla wszystkich zainteresowanych.
- Dania barowe można kupić bezpośrednio w okienku w stołówce w godzinach od 9:00 – 15:00
- Śniadania, obiady, kolacje można zamówić u Pani dietetyczki w pokoju obok wejścia do stołówki w dni powszednie w godzinach od 7:00 – 11:00
- Obiady domowe 2-daniowe – na stołówce szpitalnej wydawane są od godziny 12:30 – 15:00
Prosimy o zamówienie obiadu do godz. 11:00 w danym dniu tel. wew. 353
Godziny wydawania posiłków w stołówce Instytutu
Śniadanie – 8:00 – 9:00
Obiad:
- od poniedziałku do piątku – 12:30 – 15:00
- w soboty, niedziele i święta – 12:30 – 14:00
Dania barowe – 9:00 – 15:00
Cennik
(obowiązuje od 1.05.2024 r.)
Obiady dla pracowników, emerytów i rencistów Oddziału Terenowego Instytutu w Rabce-Zdroju i osób oddelegowanych na specjalizacje:
- bez deseru – 18,00 zł
Obiad rodzinny:
- bez deseru – 20,00 zł
Obiady dla uczestników szkoleń, osób oddelegowanych wykonujących prace w Oddziale Terenowym Instytutu:
- bez deseru – 25,00 zł
Wyżywienie pełnopłatne, np. opiekunów przebywających w oddziale klinicznym
- śniadanie 10,00 zł
- obiad bez deseru 25,00 zł
- kolacja 10,00 zł
Drugie danie bez kompotu i deseru – 18,00 zł
UWAGA:
Do zestawu obiadowego istnieje możliwość dokupienia ciasta według ofert i obowiązującego cennika.
*przy zakupie dania barowego i obiadu na wynos, doliczany jest koszt za pojemnik 0,50 zł
JADŁOSPIS 1-10.10.2024 r. (PDF)
1.10.24 wtorek |
2.10.24 środa |
3.10.24 czwartek |
4.10.24 piątek |
5.10.24 sobota |
Pieczarkowa z łazankami,
Zraz w sosie chrzanowym, ziemniaki, buraczki, sałata ze śmietaną, kompot Kruche ze śliwką |
Zupa z soczewicy
z ziemniakami, pierogi z serem, sos owocowy, gruszka, kompot Murzynek |
Jarzynowa z makaronem,
filet drobiowy w sosie paprykowym, ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem i bułką, pomidor ze szczypiorkiem, kompot Pleśniak ze śliwką |
Barszcz ukraiński
z fasolką szparagową, ryba panierowana, ryż, sałata pekińska z pomarańczą, mini marchewka, kompot Kremówka |
Rosół z makaronem,
udko w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka grillowa, ogórek konserwowy, kompot Biszkoptowo tłuszczowe z maliną |
Alergeny:1,3,7,9 | Alergeny:1,3,6,7,9 | Alergeny:1,3,7,9 | Alergeny:1,3,4,7,9 | Alergeny:1,3,7,9 |
6.10.24 niedziela |
7.10.24 poniedziałek |
8.10.24 wtorek |
9.10.24 środa |
10.10.24 czwartek |
Zupa solferino z fasolką szparagową i ziemniakami,
pieczeń wieprzowa, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej na sałacie zielonej, kompot Szarlotka |
Dyniowa krem, gołąbki
w sosie pomidorowym, kalafior z masłem i bułką, kompot Sernik z brzoskwinią |
Krupnik z jarzynką i ziemniakami,
pulpet w sosie jarzynowym, ziemniaki, surówka zdrowotna, mizeria, kompot Placek czeski |
Koperkowa z lanym ciastem,
filet z indyka w sosie porowym, ziemniaki, marchewka z brzoskwinią, sałata ze śmietaną, kompot Makowiec japoński |
Ogórkowa z ryżem,
kotlet schabowy, ziemniaki, szpinak, surówka z kapusty czerwonej i winogron, kompot Babka ucierana |
Alergeny:1,3,7,9 | Alergeny:1,3,7,9 | Alergeny:1,3,7,9 | Alergeny:1,3,7,8,9 | Alergeny:1,3,7,9 |
Śniadania i kolacje składają się z:
- herbata czarna,
- pieczywo mieszane,
- masło extra,
- 2 dodatki białkowe (np. szynka, ser, jajko, ryba),
- warzywo/sałatka lub owoc,
- kakao/kawa zbożowa lub zupa mleczna.