W Stołówce – budynek Administracji, prowadzona jest sprzedaż śniadań, obiadów, dań barowych oraz kolacji dla wszystkich zainteresowanych.
- Dania barowe można kupić bezpośrednio w okienku w stołówce w godzinach od 9:00 – 15:00
- Śniadania, obiady, kolacje można zamówić u Pani dietetyczki w pokoju obok wejścia do stołówki w dni powszednie w godzinach od 7:00 – 11:00
- Obiady domowe 2-daniowe – na stołówce szpitalnej wydawane są od godziny 12:30 – 15:00
Prosimy o zamówienie obiadu do godz. 11:00 w danym dniu tel. wew. 353
Godziny wydawania posiłków w stołówce Instytutu
Śniadanie – 8:00 – 9:00
Obiad:
- od poniedziałku do piątku – 12:30 – 15:00
- w soboty, niedziele i święta – 12:30 – 14:00
Dania barowe – 9:00 – 15:00
Cennik
(obowiązuje od 1.05.2024 r.)
Obiady dla pracowników, emerytów i rencistów Oddziału Terenowego Instytutu w Rabce-Zdroju i osób oddelegowanych na specjalizacje:
- bez deseru – 18,00 zł
Obiad rodzinny:
- bez deseru – 20,00 zł
Obiady dla uczestników szkoleń, osób oddelegowanych wykonujących prace w Oddziale Terenowym Instytutu:
- bez deseru – 25,00 zł
Wyżywienie pełnopłatne, np. opiekunów przebywających w oddziale klinicznym
- śniadanie 10,00 zł
- obiad bez deseru 25,00 zł
- kolacja 10,00 zł
Drugie danie bez kompotu i deseru – 18,00 zł
UWAGA:
Do zestawu obiadowego istnieje możliwość dokupienia ciasta według ofert i obowiązującego cennika.
*przy zakupie dania barowego i obiadu na wynos, doliczany jest koszt za pojemnik 0,50 zł
JADŁOSPIS 1-10.02.2025 r. (PDF)
1.02.25 sobota |
2.02.25 niedziela |
3.02.25 poniedziałek |
4.02.25 wtorek |
5.02.25 środa |
Zupa ogórkowa z ryżem,
filet z indyka w sosie jarzynowym, ziemniaki, fasolka szparagowa z bułką i masłem surówka z marchwi, jabłka i ananasa, kompot Ciasto murzynek |
Zupa kalafiorowa z łazankami,
schab po węgiersku, ziemniaki, buraczki zasmażane, mizeria, kompot Szarlotka |
Kapuśniak z ziemniakami,
pierogi z serem, jabłko tarte z rodzynkami, mandarynka, kompot Ciasto pychotka |
Rosół z makaronem,
udko panierowane, ziemniaki, marchewka z groszkiem, sałata zielona ze śmietaną, kompot Babka ucierana |
Zupa krem z brokułów,
gulasz z papryką, kasza jęczmienna, surówka z kapusty kiszonej, pomidor ze szczypiorkiem, kompot Kremówka |
Alergeny: 1,3,7,9 | Alergeny: 1,3,7,9 | Alergeny: 1,3,7,8,9 | Alergeny: 1,3,7,9 | Alergeny: 1,3,7,9 |
6.02.25 czwartek |
7.02.25 piątek |
8.02.25 sobota |
9.02.25 niedziela |
10.02.25 poniedziałek |
Zupa koperkowa z lanym ciastem,
roladka drobiowa z jarzynkami i mozarellą ziemniaki, surówka grillowa, ćwikła, kompot Rogaliki krucho-drożdżowe |
Krupnik,
kotlety ziemniaczane, sos pieczarkowy, sałatka wiosenna, mini marchewka, kompot Sernik |
Zupa z soczewicy z zacierką,
ryba w sosie słodko – kwaśnym, ziemniaki, kalafior z masłem, sałata pekińska z pomarańczą, kompot Drożdżowiec z brzoskwinią |
Zupa pomidorowa z makaronem,
sznycel, ziemniaki, kapusta zasmażana, papryka konserwowa, kompot Ciasto pleśniaczek |
Żurek z ziemniakami,
łazanki z mięsem i kapustą, sos pomidorowy, surówka z selera, jabłka, żurawiny i śmietany, kompot Strucla makowa |
Alergeny: 1,3,7,9 | Alergeny: 1,3,7,9 | Alergeny: 1,3,4,7,9 | Alergeny: 1,3,7,9 | Alergeny: 1,3,7,8,9 |
Śniadania i kolacje składają się z:
- herbata czarna,
- pieczywo mieszane,
- masło extra,
- 2 dodatki białkowe (np. szynka, ser, jajko, ryba),
- warzywo/sałatka lub owoc,
- kakao/kawa zbożowa lub zupa mleczna.